امروزه ثابت شده که سبک زندگی نا مناسب و عادات غذایی غلط در بروز انواع بیماری ها مؤثر می باشند. آمار ابتلا به انواع بیماری ها روز به روز بالاتر می رود و افراد زیادی درگیر بیماری هایی مثل آلزایمر می شوند. گفته می شود، با مصرف خوراکی های مختلف و ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی می توان از بروز علائم آلزایمر پیشگیری کرد. ما در این مقاله چند خوراکی ساده را آورده ایم که تأثیرات مثبتی بر روی مغز و عملکرد آن دارند.
۱- قهوه بنوشید.
محققان به این نتیجه رسیده اند که، مصرف یک تا دو فنجان قهوه در طول روز به سلامت سلول های مغز کمک می کند. در واقع، احتمال مرگ زودرس سلول های مغزی در کسانی که قهوه می خورند، پایین تر از افراد عادی است. چای هم اثراتی مشابه قهوه بر روی مغز می گذارد. این نوشیدنی ها اضطراب را نیز کاهش می دهند.
۲- از مصرف گوجه فرنگی دریغ نکنید.
گوجه فرنگی سرشار از انواع آنتی اکسیدان بوده که توانایی خنثی کردن رادیکال های آزاد را دارند. این آنتی اکسیدان ها از مغز و عملکرد آن محافظت کرده و مانع از زوال زودرس مغز می شوند.
۳- از زردچوبه در غذاها بیشتر استفاده کنید.
زردچوبه توانایی از بین بردن بوی ضخم غذا را دارد. اما آن چه این ادویه را مهم می کند، توانایی آن در بهبود عملکرد مغز و کاهش ابتلا به زوال مغز می باشد.
۴- سیب بخورید.
کوئرستین موجود در سیب توانایی محافظت نورون های مغز را در برابر اکسیده شدن دارد. این ماده، مرگ سلولها در اثر اکسیداسیون را کمتر کرده و التهاب نورونهای مغز را پایین میآورد.
۵- پیاز مصرف کنید.
پیاز علاوه بر حفظ سلامت مغز و کمک به پیشگیری از آلزایمر، خاصیت ضد افسردگی نیز دارد. پیاز منبع غنی فولات بوده و موجب افزایش جریان فشار خون به مغز می شود.
۶- ماهی قزل آلا و سالمون را جزء رژیم غذایی خود داشته باشید.
ماهی های قزل آلا و سالمون از جمله منابع طبیعی برای رساندن چربی های مفید به مغز می باشند. این ماهی ها به عنوان منبع غنی امگا۳ بوده و به پیشگیری از آلزایمر نیز کمک می کنند.
۷- گردو بخورید.
گردو به خاطر داشتن فسفر در تقویت حافظه نقش دارد. گردو همچنین، سرشار از امگا۳ بوده که در تقویت مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک می کند.
۸- بروکلی را در وعده های غذایی خود بگنجانید.
سبزیجات تیره برگ (اسفناج و بروکلی) به دلیل داشتن ویتامین A، K، فولات و فیبر مانع از کاهش قدرت شناختی مغز می شوند.
۹- تخم کتان مصرف کنید.
مصرف دانه کتان در پایین آمدن فشار خون مؤثر است. دانه کتان علاوه بر این خون رسانی به مغز را تسهیل کرده و به همین دلیل خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد. مصرف این دانه همچنین در پیشگیری از آلزایمر مؤثر است.
۱۰- زغال اخته بخورید.
زغال اخته در تقویت توانایی مغز اثر دارد. این میوه تابستانی خوشمزه، از ضعیف شدن حافظه جلوگیری کرده و در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نقش دارد.