اسانس خوراکی چیست ؟
از دیگر موارد مصرف اسانس های خوراکی می توان به استفاده ی آن ها در انواع نوشیدنی، بستنی، شکلات، روغن، انواع نان و پیراشکی، انواع ژله و پاستیل و دیگر محصولات طعم دار اشاره کرد.
به طور کلی اسانس های خوراکی در دو نوع اسانس محلول در آب، اسانس محلول در روغن وجود دارند که نوع اول به صورت اسانس مایع بیشترین مصرف را در صنایع غذایی دارد.
اسانس های روغنی نیز یکی از پرکاربردترین اسانس ها هستند. استفاده از اسانس های روغنی نیز در خمیر دندان ها و محصولات آرایشی و بهداشتی رایج است. طرز استفاده از اسانس خوراکی بسته به نوع آن متفاوت است.
انواع اسانس خوراکی :
اسانس میوه
طعم های اسانس بسیار متنوع است و از جمله معروف ترین آن ها اسانس میوه است و می توان به انواع اسانس خوراکی مانند اسانس خوراکی سیب، اسانس خوراکی پرتقال و اسانس خوراکی نعناع و لیمو که از پر طرفدارترین اسانس میوه هستند اشاره کرد.
کاربرد اسانس های خوراکی در قهوه و چای، کیک و کلوچه، شیرینی و شکلات بسیار است. همچنین از دیگر کاربرد اسانس های خوراکی می توان به استفاده از اسانس در لبنیات، توتون و تنباکو اشاره کرد.
اسانس های پر طرفدار
از اسانس های نادر اما پر طرفدار می توان اسانس عسل ، اسانس دود، اسانس زعفران، اسانس وانیل، اسانس رز، اسانس گل محمدی و اسانس اسطوخودوس را نام برد.
خواص اسانس خوراکی :
با توجه به کاربرد اسانس های خوراکی، استفاده از اسانس به عنوان ضدعفونی کننده، ضد تشنج، ضد تورم و التهاب، خلط آور، ضد قارچ و ضد باکتری، محرک، مسکن دندان، ضد خارش، محرک دستگاه گوارش و ضد رماتیسم نیز قابل ملاحظه است.
هرچند فواید اسانس خوراکی نیز قابل توجه است اما عطر اسانس سبب افزایش کاربرد آن شده است. این محصول علاوه بر ایجاد تنوع، نقش اساسی در انتخاب و پذیرش محصول نهایی دارد و به طور کلی برای ایجاد، اصلاح، تشدید طعم و پوشاندن طعم های نامطلوب به مواد غذایی اضافه می گردد.